Engagemang och stöd

Carina Swartz vinnare i Who’s who 2022

RS Biokosmetiks VD Carina Swartz har vunnit det fina priset Who’s who på Green Beauty Scandinavia 2022. Ett initiativ som uppmärksammar branschens mest begåvade individer som kämpar för grön skönhet. Vi är så stolta och glada över den fina utmärkelsen!

FAIR FOR LIFE – certifierad aloe vera
Rosenserien aloe vera gelé kommer från certifierade, ekologiska och rättvisemärkta odlingar. Rättvisemärkningen ”Fair for Life” står för Social och Rättvis handel och är certifierad av IMO. Det innebär att odlarna har schyssta arbetsvillkor vilket är viktigt för oss. Aloe vera är basen i de flesta av våra produkter och det ska kännas bra att använda dem.
100 % VEGANSKT® – I’M VEGAN – godkänd av Djurens Rätt
Från och med 15 januari 2021 tillverkar vi bara veganska produkter och hela serien är vegancertifierad. Att en produkt är 100 % vegansk innebär att den är inte innehåller någonting från djurriket och inte heller är testad på djur. Innehållet är granskat och godkänt av Djurens Rätt.

Rosenserien har använt bivax i några produkter men alla har fått nytt innehåll.
Certifieringen 100 % VEGANSKT har bytt namn till ”I’M VEGAN” och logotypen byts successivt ut på förpackningarna.

 


Djurens Rätt
Rosenserien finns med på Djurens rätts lista med hudvårdsmärken som ej testats på djur. Företagen som finns med på denna lista uppfyller kraven i den internationella standarden för ”Ej testat på djur” som tagits fram gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och USA. Rosenseriens produkter är även godkända av internationella PETA, People for Ethical Treatment of Animals.  » Läs mer om Djurens rätt på www.djurensratt.se och om PETA på www.peta.org

 

Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är  en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.  Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Läs mer på www.djurskyddet.se

 

NOC – Natural Organic Cosmetics

Natural Organic Cosmetics Sweden är en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten – för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö. Rosenserien var med och grundade organisationen 2014. Läs mer om NOC på www.nocsweden.se

 

Rosenserien stödjer Hjärtebarnsfonden

Varje dag föds ungefär tre barn i Sverige med hjärtfel. Det är den vanligaste missbildningen som drabbar nyfödda barn. Två barn av tre som föds med hjärtfel måste opereras, ofta redan som nyfödda. Vissa barn behöver flera operationer.

Hjärtebarnsfonden ger stöd både till forskning och utveckling kring medfödda hjärtfel och till familjer som har, eller har mist ett barn med hjärtfel. Den ger även bidrag till lägerverksamhet och utbildningar för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer. Målet är kort och gott att skapa bästa möjliga livsvillkor.

Ge med hjärtat – Plusgiro 90 05 87-7.

Läs mer på www.hjartebarnsfonden.se

 

FTI – Förpacknings- och Tidnings Insamlingen

Alla förpackningar vi använder är tillverkade av miljöanpassad plast som kan återvinnas. Sorteras som plastförpackningar. Rosenserien är medlemmar i Förpacknings- och Tidnings Insamlingen.

 

Klimatsmart

Klimatsmart är en hemsida vars syfte är att underlätta för konsumenter att hitta företag som är klimatsmarta. De betygsätter företag, tjänster och varor inom en mängd olika branscher. Rosenserien är med på Klimatsmarts lista över klimatsmarta företag där vi fått 4 av 5 stjärnor.

» Läs mer om Klimatsmart på www.klimatsmart.se

 

Svenska Hudterapeuters Riksorganisation

Rosenserien är servicemedlem i Svenska Hudterapeuters Riksorganisation, SHR. SHR är en förening för hudterapeuter och arbetar för hög kvalitet och kompetens hos hudterapeuter. Som servicemedlem tillhandahåller Rosenserien hudvårdsprodukter till SHR´s medlemmar.

 

Kenyaprojekt med Salong Skönhetsgränd i Östersund

Skönhetsgränd i Östersund startade i juli 2017 en insamling för att åka till Kenya januari 2018 och hjälpa till på ett barnhem. Med hjälp av samarbeten med företag nådde de en drömsumma på 127 000 kr! Rosenserien bidrog till en stor del av insamlingen och med hjälp av Rosenserien kunde Skönhetsgränd renovera barnhemmet i Nairobi och göra en del andra jobb som går att läsa om på Instagram under @skonhetsgrand och på deras Facebooksida Skönhetsgränd.

© 2024 RS Biokosmetik AB.
All rights reserved.
crafted with pride by Aivaton