Rosenseriens historik

Rosenserien har tillverkat naturlig hudvård i över 35 år. Idag finns en medvetenhet om att det vi använder på huden påverkar vår hälsa och miljö. När vi startade fanns inte mycket kunskap, vare sig bland kunder eller producenter. Det känns bra att det går åt det hållet, för användning av hudvård ökar och då blir det allt viktigare att den är ren!

Hur allting startade

Rosenseriens historia börjar för ungefär 40 år sedan. Laine Nilsson, en av grundarna av Rosenserien, arbetade som frisör och märkte att hennes hud inte mådde bra av de starka permanent- och färgningsvätskor som hon arbetade med. Huden på händer och ansikte blev torr, irriterad och började flaga av. Laine började undersöka innehållet i dessa produkter och vad det var som gjorde att huden reagerade. Hon såg att det fanns många olika kemikalier och också giftiga ämnen i dessa produkter. Efter det granskade hon vad som fanns i hudvårdsprodukter och hittade samma ämnen i dem, fast i mindre mängd. Laine upptäckte även att regleringen för vad man fick ha i produkter för hår och hud var i stort sett obefintlig.

Laine Nilsson började då undersöka alternativ för att se om det fanns produkter utan dessa syntetiska och giftiga ämnen. Det fanns alternativ och efter att ha studerat och använt andra naturliga produkter ville Laine tillsammans med sin väninna Agneta Törnqvist utveckla en egen serie. I början av 80-talet kontaktade de olika kemister på området och 1984 fanns de första produkterna från Rosenserien att köpa. Laine och Agneta utvecklade sedan Rosenserien tillsammans.

Försäljningen av Rosenseriens produkter startade genom hemförsäljning och på hudvårdsalonger. Med entusiastiska försäljare och nöjda kunder spreds Rosenserien snabbt över landet. Efter några år började även de första hälsokostbutikerna att ta in produkterna.

Rosenserien idag

Idag finns Rosenserien i alla hälsokostbutiker och det finns omkring 150 salonger och spa-anläggningar som arbetar med serien. Sortimentet har utvidgats och består idag av ca 40 produkter, samt ett antal salongs- och spaprodukter. Försäljningen har ökat stort och idag är människor mycket mer medvetna om alla tillsatser och gifter som finns i hudvårdsprodukter och vill använda rena produkter. Det har även kommit mer regelverk om vad man får och inte får använda för ämnen inom hud- och hårvård.

Företaget RS Biokosmetik AB

Rosenserien tillverkas av RS Biokosmetik och drivs idag av Laine Nilssons dotter, Carina Swartz. Carina brinner för giftfri hudvård och vill fortsätta sin mammas arbete med att sprida rena och naturliga hudvårdsprodukter till alla människor. Tillsammans med sin make Jerker har hon utvecklat Rosenserien till en av de ledande hudvårdsserierna inom svensk naturkosmetik.  RS Biokosmetik och Rosenserien har fått motta flera fina priser, både Årets Företagare i Valdemarsvik och ett av Sveriges ”superföretag” 2010 och 2011, utsedda av Veckans affärer. Rosenserien har även tilldelats Årets guldäpple 2008 och 2012, dvs valts till ”Årets naturkosmetikprodukt” av personal inom hälsofackhandeln och kunder. Senaste år har många av Rosenseriens produkter emottagit olika priser och utmärkelser. Hela Rosenserien valdes 2021 till Bästa ekologiska hudvårdsmärke i tre olika ”awards” ; Sthlm Beauty Week Award, Global Makeup Awards Scandinavia och i LUXlife Magazine!

© 2022 RS Biokosmetik AB.
All rights reserved.
crafted with pride by Aivaton