Daglig hudvård

En stor del i hur din hud mår och ser ut ligger i din dagliga hudvård. Det är många saker som påverkar huden; kost, arvsanlag, ålder, hormoner, motion, sol, datorarbete, stress mm. För att få din hud att må bra och fungera optimalt behöver du sköta din dagliga hudvård.

Daglig hudvård i fyra enkla steg:

1. Bra rengöring – ska vara mild och effektiv. Den är viktig för att hålla huden fräsch och för att huden ska kunna tillgodogöra sig de vårdande produkterna.  Vanligtvis räcker att tvätta ansiktet på kvällen. Välj mellan Cleansing Cream – rengöringskräm och Face Wash – en tvättgelé som går lite djupare – som även fungerar bra vid blandhud eller lite fetare hudtyp.

2. Rose Water – Rosenvatten, neutraliserar vattnets negativa effekt på huden och tillför fukt och antioxidanter. Används morgon och kväll, alltid innan fuktkräm.

3. Eye Cream – Ögonkräm, appliceras med lätta rörelser runt ögat. Motverkar de fina linjerna, påsar och mörka ringar. Morgon och kväll för bästa effekt.

4. Moisturizer – Fuktkräm/fuktgelé som passar din hudtyp. Används morgon och kväll. Det finns tre Moisturizers, anpassade för olika hudtyper: Normal/dry, Normal/oily och Dry/ sensitive.

För den torr och mogen hud rekommenderas Rose Cream Anti Wrinkle – kan användas morgon och kväll även om många föredrar Night Care Intense till kvällen. Night Care Intense fungerar för alla hudtyper.

Vid behov komplettera med Carrot Oil – Morotsolja eller Jojoba Oil. Vill du ha jämnare hudton och dölja lite ”skönhetsfläckar” finns en färgad dagkräm: Tinted Moisturizer i två olika nyanser.

Att sköta din dagliga hudvård är viktigt och går lätt och fort när du vet hur du ska göra. Det blir en vana som du inte vill vara utan, både för att du kommer se effekten och för att det känns skönt!

Rengöring

A och O för huden är rätt och bra rengöring. En oren eller smutsig hud kan aldrig tillgodogöra sig det du smörjer på, hur fina råvaror det än är. De flesta vet att vanlig tvål torkar ut huden och undviker att använda den i ansiktet, men förvånansvärt många tror att vanligt vatten räcker som rengöring. Om du tvättar ansiktet med vatten och sedan tar en bomullstuss med Cleansing Cream på och drar över huden ser du att vatten inte räcker som rengöring. Vatten löser helt enkelt inte upp fettlösliga ämnen. Under dagen utsätts huden för både luftföroreningar, damm och kanske använder du även makeup. Allt detta behöver tvättas bort på kvällen.

Eftersom det finns olika hudtyper, fin/grovporig, torr/fet, känslig osv är det viktigt att du väljer rätt sorts rengöring för din hud. Rosenseriens Cleansing Cream: för den finporiga, ofta torra huden. Den fungerar även bra på den känsliga huden. Den masseras in över ansikte, hals och dekolletage och sköljs bort med vatten. Rosenseriens Face Wash: En tvättgelé anpassad för normal till fet hud och blandhud. Face Wash gör rent djupare ned i huden vilket en del hudtyper behöver dagligen. Face Wash reglerar även talgproduktionen och är därför bra för en fet hud. Den masseras in över ansikte, hals och dekolletage och sköljs bort med vatten. Den torkar inte ut huden och kan därför även användas för dem med torr hud som föredrar en tvättgelé framför en kräm. Både Cleansing Cream och Face Wash tar bort de flesta sorters makeup

Vanligtvis räcker det med att göra rent huden på kvällen. Vi blir egentligen inte smutsiga under natten och huden balanserar själv upp pH-värdet mm under natten. Om vi då tvättar ansiktet med vatten på morgonen, eller ännu värre med tvål, förstör vi det huden balanserat och byggt upp. Undantag är om man har hög talgproduktion och är fet på huden på morgonen, då en tvätt kan behövas även på morgonen. Under en utrensningsperiod kan man tillfälligt behöva rengöring två gånger per dag.

Balanserande och återfuktande Rose Water

Rosenseriens Rose Water – rosenvatten motverkar vattnets negativa effekt på huden. Det återställer pH balansen och tillför fukt, vitaminer och antioxidanter och verkar sammandragande. Rosenvattnet fungerar även som en fuktsluss så att ansiktskrämen går lättare och djupare in i huden. Det gör att fuktkrämen räcker längre och får bättre effekt!

Rosenvatten används alltid på huden innan ansiktskrämen, på kvällen efter rengöringen och på morgonen istället för vanligt vatten. Det är uppiggande att fukta ansiktet med det uppfriskande Rosenvattnet på morgonen. Rosenvattnet kan även användas som uppiggare och återfuktare under dagen om man t ex arbetar i torr miljö och behöver tillföra extra fukt.

Moisturizer – fuktgivare

Det finns olika Moisturizers- fuktgivare för olika hudtyper och olika hudområden. Varje typ har sina behov. Alla Rosenseriens fuktgivare fungerar som både dag- och nattkräm. Nedan följer en kort beskrivning av dem. Läs mer om dem under respektive produkt.

  • Eye Cream – ögonkräm anpassad till den tunna känslig huden närmast ögonen. Huden under ögonen är ca tolv gånger så tunn som den övriga huden och är i behov av extra vård. En vanlig ansiktskräm är för kraftig att ha runt ögonen. Den lägger sig gärna utanpå huden och ”drar och förlänger”, vilket skyndar på både rynkor och påsar. För detta parti behövs en lättare gelé som är anpassad till den tunnare och känsligare huden. Rosenseriens Eye Cream reducerar de fina linjerna kring ögonen. Den innehåller trollhassel som har en sammandragande effekt, vilket gör att partiet runt ögonen får ett naturligt lyft. Trollhasseln kan även motverka mörka ringar. Ögonkrämen appliceras med lätta fingertopps-klappningar runt hela ögat, längs med den hårda benkanten.
  • Moisturizer Normal/Dry Skin – fuktkräm för normal och torr hud: Till den torra huden och huden som börjar linjeras. Innehåller bl a fleromättade fettsyror från gurkörtsolja.
  • Moisturizer Dry/Sensitive Skin – fuktkräm för torr och känslig hud: Till känslig, finporig hud som är i behov av extra vård, hud som lätt rodnar eller har ytliga kärl.
  • Moisturizer Normal/Oily Skin – fuktgelé för normal och fet hud: Lättabsorberande, tillför mycket fukt och bara lite fett. Balanserar talgproduktionen, välgörande på fet hud.
  • Rose Cream Anti Wrinkle – Rosenkräm antirynk är en aktiv kräm för den som vill motverka åldrandeprocesserna i huden, framförallt för torr och mogen hud.

Extra näring

Ibland behöver huden lite extra vård. Det kan vara en ansiktsolja, Carrot Oil – morotsolja som tillför extra näring och vitaminer och hjälper till att binda fukten till huden. Det finns även en mycket fuktgivande nattkräm, Night Care Intense. Läs mer om dessa produkter under näring.

Veckobehandling

Någon gång per vecka är det lämpligt att ge huden lite extra vård, det kan vara en djupare rengöring med t ex Purifying Clay Mask eller Gentle Peeling och kanske också en välgörande näringsrik fuktmask som Night Care Intense kan användas till. Vill du ge din hud något alldeles extra ska du prova Rosenseriens Vitamin C Serum with Rose Root – en riktig energikick för huden! Den skyddar mot de fria radikalerna som är del orsakerna till åldrandeprocessen i huden. Serumet piggar upp och vitaliserar huden precis som rosenrot och C-vitamin invärtes vitaliserar och piggar upp mentalt.

För dig som vill ge huden något extra och även vill att det ska vara enkelt finns Organic Cotton Mask – en serumindränkt sheetmask av ekologisk bomull som enkelt appliceras på ansiktet. Den ger fukt, gör huden oemotståndlig len och motverkar ålderstecken. En fantastisk mask för alla hudtyper. För bästa resultat använd varje eller varannan vecka men den ger även effekt vid enstaka behandlingar.

 

Klicka vidare på flikar nedan för att hitta rätt produkter för din hudtyp:

Det finns även kännetecken för olika hudtyper som kan vara till hjälp för att veta vilken hudtyp du har.

Normal hud

Torr hud

Känslig hud

Fet hud

Blandad hudtyp

Mogen hud

© 2024 RS Biokosmetik AB.
All rights reserved.
crafted with pride by Aivaton