Rosenseriens filosofi

100 % naturligt ursprung och hög halt ekologiskt innehåll Rosenserien satsar på kvalitetsråvaror som är verksamma eftersom de innehåller cellaktiverande ämnen. Allt innehåll är naturligt och växter och örter kommer i första hand från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier, konstgödslas och att de handplockas.

Certifierad, ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé, vegetabiliska oljor och grönt te som bas Rosenserien har valt att bara använda ingredienser som har en funktion i produkterna, det finns inget ”utfyllnadsmaterial”. De flesta av Rosenseriens produkter är baserade på certifierad ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé istället för vatten, det gör produkterna dryga, effektiva och minimerar behovet av konserveringsmedel. Kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor är även bas i många av produkterna.

Eterisk rosenolja från Bulgarien Rosenolja är förstås en viktig del i Rosenserien och den finns i nästan alla våra produkter. Rosor har använts inom hudvård för sin goda effekt och doft under tusentalsår i bl a Indien, Kina och det gamla Grekland. Rosenolja har en fantastisk välgörande effekt på alla hudtyper och lämpar sig speciellt bra för den känsliga och den mogna huden. Rosenolja anses även ha en lugnande inverkan på irriterad hud och vid ytliga kärl. Det går åt 5000 kilo rosor för att framställa 1 liter rosenolja. Den rosenolja vi använder är en mild doft.

Läs mer om rosor och rosenolja

Kallpressade vegetabiliska oljor, grönt te och medicinalväxter. Andra ingredienser i Rosenseriens produkter är kallpressade vegetabiliska oljor från t ex avokado, jojoba, oliver och havtorn, kinesiskt grönt te och örter och växter som traditionellt används inom folkmedicin. Det finns råvaror som är mjukgörande, lugnande och reparerande och andra som är aktiverande och stimulerande ända ner på cellnivå. Dessa används för att uppnå önskad effekt för olika hudtyper och hudproblem.

Inga djurförsök Rosenserien har valt råvaror som är kända för att inte vara allergiframkallande. Produkterna är testade på frivilliga människor, framförallt på de som har känslig hud. Några tester på djur har vi aldrig gjort vare i Sverige eller utomlands. Alla Rosenseriens produkter är godkända av Djurens Rätt och internationella PETA.

100 % Veganska Alla våra produkter är helt veganska och har Djurens Rätts märkning ”I’m Vegan”.

Naturlig och ekologisk hudvård Produkternas innehåll är 100 % naturligt och doften kommer från naturliga doftoljor, de flesta har en mild doft av rosor. Rosenseriens produkter är väl pH-balanserade och effektiva med sin utmärkta balans av vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Rosenseriens produkter innehåller enbart oljor från växtriket, t ex avokadoolja, olivolja och havtornsolja. Vi använder flera ingredienser som kommer från kokosfett och detta kokosfett kommer från ekologiska odlingar i Dominikanska Republiken.

Naturlig konservering För garanterad hållbarhet använder vi C- och E-vitaminer samt naturliga salter från ris och basilika som skapar ett självkonserverande system. Produkterna har en hållbarhet på 18 till 24 månader från tillverkningsdatum. Alla förpackningar är märkta med bäst-före datum (månad-år) och detta datum gäller även öppnad förpackning. Dock kan dofterna avta efter öppnandet då vi endast använder små mängder av naturliga doftoljor. Våra innehållsdeklarationer finns på svenska så att du som kund ska kunna veta vad du använder till din hud och ditt hår.

Läs mer om alla ingredienser här

© 2023 RS Biokosmetik AB.
All rights reserved.
crafted with pride by Aivaton