logo header grey 

shrSvenska Hudterapeuters Riksorganisation

Rosenserien är servicemedlem i Svenska Hudterapeuters Riksorganisation, SHR. SHR är en förening för hudterapeuter och arbetar för hög kvalitet och kompetens hos hudterapeuter. Som servicemedlem tillhandahåller Rosenserien hudvårdsprodukter till SHR´s medlemmar.


100Veganskt liten100 % VEGANSKT® - godkänd av Djurens Rätt

De flesta av Rosenseriens produkter är 100 % veganska, dvs innehåller ingenting från djurriket. Innehållet är granskat och godkänt av Djurens Rätt och bredvid varje godkänd produkt på hemsidan finns symbolen för 100% veganskt. Ingen av Rosenseriens produkter innehåller ingredienser från döda djur. Det enda som vi använder från djurriket är bivax och det finns i fyra av våra produkter: Lip Balm, Cleansing Cream, Tinted Moisturizer och Foot Cream.


Djurens RättLeapingBunny colour CMYK peta logo 420djurens ratt liten

Rosenserien finns med på Djurens rätts lista med hudvårdsmärken som ej testats på djur. Företagen som finns med på denna lista uppfyller kraven i den internationella standarden för "Ej testat på djur" som tagits fram gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och USA. Rosenseriens produkter är även godkända av PETA och Cruelty Free International´s Leaping Bunny program.
 » Läs mer om Djurens rätt på www.djurensratt.se

Rosenserien och djur
För oss på Rosenserien är det självklart att inte testa på djur, vare sig våra färdiga produkter eller råvarorna vi använder. Däremot passar många av våra produkter bra att använda till djur. Eftersom produkterna är ätbara är det heller inte farligt om djuret slickar i sig av produkterna. Här kommer några exempel på produkter som ofta används till djur:

  • Shampoo with Argan Oil att tvätta hunden med. Även Vegetabilisk tvål fungerar.
  • Jojobaoljan skyddande, fungerar även den bra för den torra, känsliga huden. Kan även användas mellan trampdynorna på hunden där det lätt blir rött och irriterat

hjartebarnRosenserien stödjer Hjärtebarnsfonden

Varje dag föds ungefär tre barn i Sverige med hjärtfel. Det är den vanligaste missbildningen som drabbar nyfödda barn. Två barn av tre som föds med hjärtfel måste opereras, ofta redan som nyfödda. Vissa barn behöver flera operationer.

Hjärtebarnsfonden ger stöd både till forskning och utveckling kring medfödda hjärtfel och till familjer som har, eller har mist ett barn med hjärtfel. Den ger även bidrag till lägerverksamhet och utbildningar för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer. Målet är kort och gott att skapa bästa möjliga livsvillkor.

Ge med hjärtat – Plusgiro 90 05 87-7.   Läs mer på www.hjartebarnsfonden.se
Läs om Rosenseriens kampanj för att samla in pengar till fonden under sommaren 2014.  


FTI - Förpacknings- och Tidnings Insamlingen

Alla förpackningar vi använder är tillverkade av miljöanpassad plast som kan återvinnas. Sorteras som plastförpackningar. Rosenserien är medlemmar i Förpacknings- och Tidnings Insamlingen.


klimatsmart100x100Klimatsmart

Klimatsmart är en hemsida vars syfte är att underlätta för konsumenter att hitta företag som är klimatsmarta. De betygsätter företag, tjänster och varor inom en mängd olika branscher. Rosenserien är med på Klimatsmarts lista över klimatsmarta företag där vi fått 4 av 5 stjärnor.

» Läs mer om Klimatsmart på www.klimatsmart.se