logo header grey 

Daglig hudvård med Rosenserien

Rengöring


A och O för huden är rätt och bra rengöring. En oren eller smutsig hud kan aldrig tillgodogöra sig det du smörjer på, hur fina råvaror det än är. De flesta vet att vanlig tvål torkar ut huden och undviker att använda den i ansiktet, men förvånansvärt många tror att vanligt vatten räcker som rengöring. Om du tvättar ansiktet med vatten och sedan tar en bomullstuss med Rengöringskräm på och drar över huden ser du att vatten inte räcker som rengöring. Vatten löser helt enkelt inte upp fettlösliga ämnen. Under dagen utsätts huden för både luftföroreningar, damm och kanske använder du även makeup. Allt detta behöver tvättas bort på kvällen.

Eftersom det finns olika hudtyper, fin/grovporig, torr/fet, känslig osv är det viktigt att du väljer rätt sorts rengöring för din hud.
Rosenseriens Cleansing Cream: för den finporiga, ofta torra huden. Den smörjs in över hela ansiktet och sköljs bort med vatten. Om du har känslig hud torkar du bort den med hjälp av en mjuk ansiktsservett fuktad med Rose Water. Använda servetter och bomull ska inte kastas i avlopp/toalett utan i brännbart avfall.
Rosenseriens Face Wash: Tvättgelé för normal till fet hud och blandhud. Passar en kraftigare hudtyp, ev med grövre porer och kanske även en ökad talg produktion, dvs fet hud. Tvättgelén gör rent djupare ned i huden vilket en del hudtyper behöver dagligen. Tvättgelén reglerar även talgproduktionen och är därför bra för en fet hud.
Både Rengöringskräm och Tvättgelé tar bort de flesta sorters makeup

Vanligtvis räcker det med att göra rent huden på kvällen. Vi blir egentligen inte smutsiga under natten och huden balanserar själv upp pH-värdet mm under natten. Om vi då tvättar ansiktet med vatten på morgonen, eller ännu värre med tvål, förstör vi det huden balanserat och byggt upp. Undantag är om man har hög talgproduktion och är fet i huden på morgonen, då en tvätt kan behövas även på morgonen. Under en utrensningsperiod kan man tillfälligt behöva rengöring två gånger per dag.

Balanserande och återfuktande Rosenvatten


Rosenseriens Rosenvattnet motverkar vattnets negativa effekt på huden. Det återställer pH balansen och tillför fukt, vitaminer och antioxidanter och verkar sammandragande. Rosenvattnet fungerar även som en fuktsluss så att ansiktskrämen går lättare och djupare in i huden. Det gör att Fuktkrämen räcker längre och får bättre effekt!

Rosenvatten används alltid på huden innan ansiktskrämen, på kvällen efter rengöringen och på morgonen istället för vanligt vatten. Uppiggande effekt att fukta ansiktet med det uppfriskande Rosenvattnet på morgonen. Rosenvattnet kan även användas under dagen om man t ex arbetar i torr miljö och behöver tillföra extra fukt.

Moisturizer - Fuktgivare


Det finns olika Fuktgivare för olika hudtyper och olika hudområden. Varje typ har sina behov.Alla Rosenseriens fuktgivare fungerar som både dag- och nattkräm. Nedan följer en kort beskrivning av dem. Läs mer om dem under respektive produkt.

  • Ögonkräm - anpassad till den tunna känslig huden närmast ögonen. Huden under ögonen är tolv gånger så tunn som den övriga huden och är i behov av extra vård. En vanlig ansiktskräm är för kraftig att ha runt ögonen. Den lägger sig gärna utanpå huden och ”drar och förlänger”, vilket skyndar på både rynkor och påsar. För detta parti behövs en lättare gelé som är anpassad till den tunnare och känsligare huden. Rosenseriens Ögonkräm reducerar de fina linjerna kring ögonen. Den innehåller trollhassel som har en sammandragande effekt, vilket gör att partiet runt ögonen får ett naturligt lyft. Trollhasseln kan även motverka mörka ringar. Ögonkrämen appliceras med lätt beröring runt hela ögat, längs med skelettkanten.

  • Fuktkräm Normal och torr hud: Till den torra huden och huden som börjar linjeras. Innehåller bl a fleromättade fettsyror från gurkörtsolja.
  • Fuktkräm Torr och känslig hud: Till känslig, finporig hud som är i behov av extra vård, hud som lätt rodnar eller har ytliga kärl.
  • Fuktgelé Normal och fet hud: Lättabsorberande, tillför mycket fukt men inget fett. Balanserar talgproduktionen, välgörande på fet hud.
  • Rosenkräm antirynk en aktiv kräm för den som vill motverka åldrandeprocesserna i huden, framförallt för torr och mogen hud.

Extra näring


Ibland behöver huden lite extra vård. Det kan vara en Morotsolja som tillför extra näring och vitaminer och hjälper till att binda fukten till huden. Det finns även en mycket fuktgivande Vitaminkräm natt. Läs mer om dessa produkter under näring.

Veckobehandling


Någon gång per vecka är det lämpligt att ge huden lite extra vård, det kan vara en djupare rengöring med t ex Lermask eller Peelingkräm och kanske också en välgörande Vitaminkräm natt som även kan användas som näringsrik Fuktmask. Vill du ge din hud något alldeles extra ska du prova Rosenseriens C-vitaminserum med rosenrot – en riktig energikick för huden! Den skyddar mot de fria radikalerna som har del i åldrandeprocesserna i huden. Serumet piggar upp och vitaliserar huden precis som rosenrot och C-vitamin invärtes vitaliserar och piggar upp mentalt.

Att sköta din dagliga hudvård är viktigt och går lätt och fort när du vet hur du ska göra. Det blir en vana som du inte vill vara utan, både när du ser effekten och för att det känns skönt!